Mesne okruglice u umaku od rajčice brz su i jednostavan, a ukusan obrok. Kad vam se ne jede meso, napravite ove okruglice od kruha. Pripremaju se slično kao mesne, ali su brže gotove i u umaku od rajčica su toliko sočne da nećete ni primijetiti da nema mesa.
- 200 g kruha
- 150 ml mlijeka
- 2 jaja
- 150 g parmezana (može i neki drugi sir)
- 1 vezica peršina
- 1 češanj češnjaka
- 500 ml soka od rajčice
- 1 luk
- maslinovo ulje
Namočite kruh
Izmrvite sredinu kruha i prelijte mlijekom. Zatim ostavite sa strane nekih 10 minuta.
Napravite smjesu
Na kruh dodajte naribani parmezan, sjeckani peršin, jaja i mljeveni češnjak. Sjedinite, pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.
Pržite
Oblikujte okruglice i ispržite ih u tavi na malo ulja.
Napravite umak i pirjajte
Narežite luk i propržite na malo maslinovog ulja, ulijte umak od rajčice i ostavite da se pirja. Začinite po želji, dodajte okruglice i ostavite još malo na štednjaku.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice