Štrudla od breskva idealan je desert za ljetne dane kada su breskve u punom sjaju. Ova štrudla je jednostavna za pripremu, a njen sočan nadjev od breskvi, obavijen hrskavim tijestom, osvaja na prvi zalogaj. Uživajte u ovoj slatkoj i voćnoj poslastici koja će zasigurno postati omiljen kolač od breskve ovog ljeta.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g prženih mljevenih lješnjaka
- 5 vanilin šećera
- 200 g šećera
- cimet
- 100 g mljevenih keksa
- 4 jaja
- 100 ml ulja
- 1 kg breskva
Priprema:
Breskve narežite na kockice. Zatim umiješajte mljeveni keks, šećer, vanilin šećer i cimet. Na kraju umutite jaja i dodajte im ulje.
Kore premažite jajima i slažite jednu na drugu, nakon dvije kore dodajte smjesu za keksa i odozgora poslažite breskve, a zatim prekrijte još jednom korom, premažite je i zarolajte. Postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva na 30 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice