Štrudla od breskva idealan je desert za ljetne dane kada su breskve u punom sjaju. Ova štrudla je jednostavna za pripremu, a njen sočan nadjev od breskvi, obavijen hrskavim tijestom, osvaja na prvi zalogaj. Uživajte u ovoj slatkoj i voćnoj poslastici koja će zasigurno postati omiljen kolač od breskve ovog ljeta. 

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu 
  • 200 g prženih mljevenih lješnjaka
  • 5 vanilin šećera
  • 200 g šećera
  • cimet
  • 100 g mljevenih keksa
  • 4 jaja
  • 100 ml ulja
  • 1 kg breskva

Priprema:
Breskve narežite na kockice. Zatim umiješajte mljeveni keks, šećer, vanilin šećer i cimet. Na kraju umutite jaja i dodajte im ulje.

Kore premažite jajima i slažite jednu na drugu, nakon dvije kore dodajte smjesu za keksa i odozgora poslažite breskve, a zatim prekrijte još jednom korom, premažite je i zarolajte. Postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal. Stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva na 30 minuta.