Keksi od pistacije su savršeni za sve ljubitelje orašastih plodova koji žele nešto malo drugčiji i izuzetno ukusno. Ovi keksi su hrskavi izvana,a mekani iznutra, s bogatim okusom pistacije koji se savršeno uklapa s blagom slatkoćom. Idealni su za uz kavu ili čaj.
Sastojci:
- 150 g nasjeckane pistacije
- 165 g šećera u prahu
- 50 g brašna
- 3 bjelanjka
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite tepsiju papirom za pečenje. Tri četvrtine pistacije sitno izmeljite u blenderu. Prebacite u zdjelu i umiješajte 55 g šećera i brašna. Bjelanjke umutite dok se ne stvori snijeg, dodajte preostali šećer u prahu, pa umiješajte u smjesu od pistacije.
Žličicu stavite na tepsiju na lim za šečenje i pospite preotsalim sameljenim pistacijama. Pecite 12 minuta, a kad se ohlade pospite šećerom u prahu.
Izvor: delicious
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice