Kraj ljeta obilježava sezona šljiva. Ovo ukusno slatko voće najčešće se koristi u pripremi pekmeza, džemova i marmelada, ali je omiljeno i u raznim kolačima, starinskim pitama i štrudlama te u pripremi rakije. No kako ljeto još traje, mnogi uživaju u raznim okusima voćnog sladoleda.

Iako se na prvu nikad ne biste sjetili sladoleda od šljive, donosimo vam recept za upravo ovaj okus. Probajte, ugodno će vas iznenaditi!

Recept za domaći sladoled od šljiva

Sastojci:

  • 450 g zrelih šljiva bez koštica
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 1 žlica soka od limuna

Priprema:

Miksajte mikserom dok smjesa ne postane glatka. Smjesu stavite u lonac i kuhajte 5 minuta na srednjoj vatri dok ne promijeni boju i malo se zgusne. Nastavite često miješati. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje tucite dok ne postane čvrsto. U to dodajte kuhane šljive, kondenzirano mlijeko i sok od limuna. Dobro izmiješajte kuhačom.

Sladoled prebacite u posudu od 1,5 litara. Zatim ga prekrijte prozirnom folijom. Trebao bi dodirivati ​​površinu sladoleda. Ohladite najmanje četiri sata u zamrzivaču. Izvadite sladoled 10 minuta prije posluživanja.

 Izvor: Stvar ukusa