Banana je popularan sastojak jednostavnih kolača, a u 1980-ima bile su popularne jeftine torte s pudingom i bananom bez pečenja, posebno su ih obožavala djeca. Ovo voće glavni je sastojak i jednostavnog biskvitnog banana kruha ili banana bread, a ovaj put donosimo vam recept za puding kolač bez pečenja s bananom i kakaom.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 180 g šećera
  • 130 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 3 žlice kakaa
  • 1 paket vanilin keksa
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g brašna
  • 4 banane

Za kremu:

  • 1 paket instant pudinga od vanilije
  • 150 g vrhnja za šlag u prahu
  • 380 ml hladnog mlijeka

Priprema:

Umutite jaja i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte tekuće sastojke i promiješajte. Zatim dodajte suhe sastojke i ponovno promiješajte. Ulijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 150°, dok čačkalica ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

Za to vrijeme mikserom na velikoj brzini umutite sastojke za kremu. Banane narežite na tanke ploške. Kad se kolač ohladi, žlicom skinite površinski sloj tijesta i sameljite ga u sjeckalici ili blenderu.

Rasporedite banane, kolut po kolut, na površinu preostalog tijesta. Premažite ih kremom sa svih strana, po vrhu pospite mrvicama biskvita pa zagladite žlicom. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 4-5 sati ili preko noći. Narežite i uživajte.