Ljeti najviše pašu osvježavajući deserti, kao domaći sladoled ili ledene torte koje se pripremaju bez pećnice. Volite li takve slastice, isprobajte ledeni keks kolač od limuna, a ako ne možete bez čokolade, oduševit će vas ovaj recept. Torta se jednostavno priprema, bez pečenja, a za njezinu pripremu ne trebaju vam ni brašno ni jaja.
Sastojci:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 150 g gorke tamne čokolade (70 % kakaa)
- 6 dl slatkog vrhnja
- 20 g šećera u prahu
- 4 žlice soka ili likera od naranče
- žličica naribane narančine kore
- 100 g izlomljene čokolade za kuhanje
Glazura:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 90 g maslaca
Priprema:
Umutiti slatko vrhnje u šlag pa umiješati šećer u prahu, sok i koricu naranče te čokoladu otopljenu na pari.
Dobro izmiješajte mikserom i umiješajte izlomljenu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Pre nego što smjesu za kolač ulijete u kalup, možete rubove obložite komadima tanke čokolade kako bi poslastica izgledala još dekorativnije.
Ohlađen kolač okrenite na tacnu, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako što ste u čokoladu koju ste otopili na pari umiješali omekšali maslac.
Kolač se služi dobro rashlađen, a po želji, možete pored dodati i kuglu sladoleda.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice