Temperature su još nadprosječno visoke, a i kalendarski ljeto još traje. Volite li ledenu kavu, kombinirajte okus kave s mlaćenicom i vanilijom za predivan domaći sladoled.
Sastojci:
- 500 g mlaćenice
- 250 g šećera
- prstohvat morske soli
- 8 žumanjka
- 250 g slatkog vrhnja
- 3 žlice instant kave
- 2 žlice ekstrakta vanilije
Priprema:
Prvo zagrijte mlaćenicu, šećer i sol u srednjoj posudi na srednjoj vatri, miješajući da se šećer otopi. Žumanjke istucite u manjoj posudi, dodajte 62 ml tople smjese u žumanjke i promiješajte. Zatim dodajte tu smjesu u smjesu s mlaćenicom u loncu.
Umiješajte granule kave dok se ne otope. Kuhajte na srednje laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa malo ne zgusne. Slatko vrhnje staviti u zdjelu s finom mrežicom na vrhu zdjele. U kremu u loncu procijedite slatko vrhnje.
Dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte da se sjedini.
Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i potpuno ohladite u hladnjaku najmanje 4 sata, povremeno miješajući sladoled da se razbiju kristali.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice