Temperature su još nadprosječno visoke, a i kalendarski ljeto još traje. Volite li ledenu kavu, kombinirajte okus kave s mlaćenicom i vanilijom za predivan domaći sladoled.

Sastojci:

  • 500 g mlaćenice
  • 250 g šećera
  • prstohvat morske soli
  • 8 žumanjka
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 3 žlice instant kave
  • 2 žlice ekstrakta vanilije
Recept za domaći sladoled s aromom kave
Shutterstock 

Priprema:

Prvo zagrijte mlaćenicu, šećer i sol u srednjoj posudi na srednjoj vatri, miješajući da se šećer otopi. Žumanjke istucite u manjoj posudi, dodajte 62 ml tople smjese u žumanjke i promiješajte. Zatim dodajte tu smjesu u smjesu s mlaćenicom u loncu.

Umiješajte granule kave dok se ne otope. Kuhajte na srednje laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa malo ne zgusne. Slatko vrhnje staviti u zdjelu s finom mrežicom na vrhu zdjele. U kremu u loncu procijedite slatko vrhnje.

Dodajte ekstrakt vanilije i promiješajte da se sjedini.

Prebacite u hermetički zatvorenu posudu i potpuno ohladite u hladnjaku najmanje 4 sata, povremeno miješajući sladoled da se razbiju kristali.

 Izvor: StvarUkusa