Jedna od najpopularnijih jesenskih deserata na žlicu je kesten pire. Odlično paše uz šlag, ali i kao sastojak za torte ili kolače. Dodajte mu ekstrakt vanilije za poseban okus.
Sastojci:
- 400 g kestena
- 150 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 500 ml vode
Priprema:
Kestene zarežite na vrhu u obliku križa, pa ih skuhajte u tavi. Kad se ohlade oguliti ih i staviti u pleh. Dodati vaniliju i šećer pa zaliti vodom i kuhati oko 30 minuta. Kad većina tekućine ispari, maknite sa štednjaka. Prebacite smjesu od kestena u blender i dobro izmiksajte. Pire od kestena je spreman.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice