Ekleri su poznata francuska slastica od kuhanog tijesta, punjena kremom od vanilije i prelivena otopljenom čokoladom. Ove slatke zalogaje obožavaju diljem svijeta, a ako nemate vremena napraviti tijesto za eklere, predlažemo da isprobate ovaj recept s YouTubea za brže i jednostavnije eklere. Umjesto kuhanog tijesta koristite kekse piškote, a kremu od vanilije zamijenite jednostavnijom koja se ne kuha.
Sastojci:
- 100 g mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 g piškota
- 200 ml mlijeka
- 150 g čokolade
- 2 žlice ulja
- komadići čokolade
Priprema:
Istucite slatko vrhnje pa dodajte mascarpone i nastavite s mućenjem. Smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu ili ako je nemate ulijte u vrećicu za zamrzavanje i izrežite rupu. Uzmite piškote i umočite u mlijeko pa preko njega prelijte nadjev.
Stavite na drugu piškotu koju ste umočili u mlijeko. Tako radite dok vam ne ponestane sastojaka. Otopite čokoladu s uljem, pa umočite eklere. Redajte na tacnu, pa staviti u frižider da se stegne. Ukrasite nadjevom i čokoladnim mrvicama.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice