Ekleri su poznata francuska slastica od kuhanog tijesta, punjena kremom od vanilije i prelivena otopljenom čokoladom. Ove slatke zalogaje obožavaju diljem svijeta, a ako nemate vremena napraviti tijesto za eklere, predlažemo da isprobate ovaj recept s YouTubea za brže i jednostavnije eklere. Umjesto kuhanog tijesta koristite kekse piškote, a kremu od vanilije zamijenite jednostavnijom koja se ne kuha. 

Kako napraviti najbolje kuhano tijesto za profiterole ili princes krafne

Sastojci:

  • 100 g mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 g piškota
  • 200 ml mlijeka
  • 150 g čokolade
  • 2 žlice ulja
  • komadići čokolade

Priprema:

Istucite slatko vrhnje pa dodajte mascarpone i nastavite s mućenjem. Smjesu ulijte u slastičarsku vrećicu ili ako je nemate ulijte u vrećicu za zamrzavanje i izrežite rupu. Uzmite piškote i umočite u mlijeko pa preko njega prelijte nadjev.

Stavite na drugu piškotu koju ste umočili u mlijeko. Tako radite dok vam ne ponestane sastojaka. Otopite čokoladu s uljem, pa umočite eklere. Redajte na tacnu, pa staviti u frižider da se stegne. Ukrasite nadjevom i čokoladnim mrvicama.

Postupak pogledajte u videu: