Počela je sezona kuhanog vina, vruće čokolade, punča i drugih ukusnih napitaka koji savršeno pašu uz toplu dekicu i naslonjač, ali i blagdanske domjenke i zabave. Volite li bijelu čokoladu, pripremite anđeoski liker.
Sastojci:
- 160 g bijele čokolade
- 20 g šećera
- 400 ml slatkog ili neutralnog vrhnja
- 350 ml amaretta
- 1 jaje
Priprema:
Čokoladu otopiti na pari, pa dodati šećer. Kad se rastopi ulijte vrhnje, promiješajte pa amaretto. Na kraju dodajte razmućeno jaje. Kratko prokuhajte i ulijte u sterilizirane boce. Čuvati u hladnjaku do mjesec dana.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice