Tražite li desert koji vraća u djetinjstvo, medeno srce je dobar izbor. Čokoladni kolač s ukusnim džemom od šljiva (ili voća po izboru) možete pripremiti dragoj osobi za Valentinovo, a cijela kuća mirisat će po začinima.
Sastojci:
Za tijesto:
- 200 g brašna
- 250 g šećera
- 1 žlica kakaa
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- 1/3 žličice mljevenog klinčića
- 300 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 120 g džema od šljiva
Dodatno:
- 180 g džema od šljiva
- 200 g čokolade
- 80 ml slatkog vrhnja (ili ulja, ali ukusnije je s vrhnjem)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte prosijano brašno, sodu bikarbonu i kakao, zatim dodajte šećer, cimet i klinčiće. Dobro izmiješajte pa ulijte mlijeko, ulje i pekmez. Tijesto izlijte u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutiti ili izmiksati, a čokoladu otopiti sa pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u hladnjaku da se stegne. Režite na kocke i uživajte!
Izvor: Stvar ukusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice