Planirate provesti večer sami uz neki dobar film? Počastite se jedinstvenim čokoladnim desertom - velikim keksom s komadićima čokolade.
Pripremiti ga možete i dan ili dva ranije te čuvati u posudi s poklopcem. Čaša mlijeka ili vruća čokolada savršeno će pristajati uz ovu bombastičnu poslasticu. Uživajte!
Veliki čokoladni keks
Sastojci:
- 30 g omekšalog maslaca
- 25 g bijelog šećera
- 25 g smeđeg šećera
- 30 ml umućenog jaja
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 30 g brašna
- 10 g kakaa
- 1/2 žličice sode
- 50 g nasjeckane čokolade
- prstohvat soli
Priprema:
- Izmiksajte maslac sa šećerom, jajem i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu.
- Dodajte prosijano brašno pomiješano sa sodom, kakaom i soli. Kratko miksajte, dok se sastojci ne sjedine.
- Umiješajte nasjeckanu čokoladu, oblikujte tijesto u disk, omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na barem 20 minuta.
- Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Oblikujte tijesto u kuglu, lagano ga pritisnite dlanom pa pecite 20-ak minuta. Rubovi bi trebali biti dobro pečeni, a sredina još uvijek mekana.
- Pričekajte da se keks malo ohladi prije serviranja!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice