Ne možete odlučiti između brownieja i keksića? Dobra je vijest da ne morate ni birati! Ovi keksići su mekani i sočni iznutra, baš poput brownieja, a izvana su hrskavi i napuknuti, poput najboljih keksića s čokoladom.
Sastojci su dostatni za 10 keksića, a procijenjeno vrijeme pripreme je 30 minuta. Smjesa ne mora stajati u hladnjaku, što značajno umanjuje utrošeno vrijeme. Obavezno isprobajte!
Mekani keksići od tamne čokolade
Sastojci:
- 200 g tamne čokolade
- 120 g maslaca
- 120 g bijelog šećera
- 80 g smeđeg šećera
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 130 g glatkog brašna
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žličica cvijeta soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim obložite papirom za pečenje.
- Otopite na pari tamnu čokoladu i maslac pa ostavite da se smjesa malo ohladi.
- Jaja izmiksajte sa šećerom i ekstraktom vanilije u pahuljastu smjesu.
- U jaja najprije umiješajte rastopljenu čokoladu, a potom i miks brašna, kakaa, praška za pecivo i malo soli.
- Žlicom za sladoled oblikujte kuglice pa ih rasporedite po papiru za pečenje.
- Pecite otprilike 12 minuta, a zatim izvadite pa pospite svaki keks s malo cvijeta soli.
- Nakon 20 minuta kekse premjestite na rešetku i pričekajte da se u potpunosti ohlade. Uživajte!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice