Lazanje je jelo koje zahtjeva više vremena u kuhinji, čak i kad koristite kupovne kore. Ali omiljeni talijanski specijalitet možete napraviti i jako brzo, idealno u vrućim ljetnim danima. Isprobajte recept za najbrže lazanje ikad, bez kora i bez bešamela. 

Recept za lijene lazanje

Sastojci:

  • tjestenina 200 g (penne, fusilli)
  • 1 luk
  • 250 g mljevenog mesa (po izboru) 
  • 400 ml soka od rajčice
  • 150 g sira
  • origano
  • suhi biljni začini, npr. bosiljak
  • papar
  • ulje
Recept za brze lazanje
Shutterstock 

Priprema:

Skuhajte tjesteninu, a dok se kuha, kratko prodinstajte luk, dodajte meso, začine, origano. Prodinstajte meso i dok je gotovo, dodajte sok od rajčice, pa nakon desetak minuta kuhanja pomiješajte s tjesteninom, izlijte u protvan. Pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta u pećnici na 220 stupnjeva.