Tjestenina s mljevenim mesom i povrćem koja se priprema u jednoj tavi, a gotova je u samo nekoliko minuta. Ako nemate puno vremena ili ste gladni nakon cijelog dana na poslu ovaj recept će vam se zasigurno svidjeti.
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 300 g mljevene junetine
- 1 glavica crvenog luka
- 2 paprike (žuta i crvena)
- 80 g baby leaf špinata
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica paste od rajčice
- 200 ml temeljac od povrća
- 200 ml vrhnje
- 50 g ribanog sira
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica talijanskog bilja
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Zagrijte tavu, dodajte ulje i dodajte mljeveno meso, te ga začinite. Nakon što se meso poprži dodajte luk, a potom i papriku. Stavite kuhati tjesteninu, a sito nasjeckanog režnje češnjaka ubacite u tavu, pa dodajte paste od rajčice te povrtnog temeljca. Dodajte zatim vrhnje i ostavite da se sve prokrčka i ispari 10 minuta, stavite svježeg špinata i ribanog sira. Na kraju ubacite skuhanu tjesteninu. Promiješajte i sprem no je za serviranje.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice