Poželjeli ste za ručak bolonjez, ali nemate mljeveno meso? Zašto ne biste napravili verziju bez mesa, a potrebna vam je samo jedna konzerva rajčica pelata? Ovaj ručak gotov je brzo, a ukusan kao pravi bolonjez.
Sastojci:
pakiranje špageta (ili druge tjestenine)
1 konzerva (400 g) rajčica pelata
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
origano, sol, papar
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno narezan češnjak. Dodajte pelate, origano, sol, papar i ostavite 15-ak minuta da se pirja na laganoj vatri. Skuhajte špagete. Kada su skuhane, procijedite ih pa dodajte u umak od rajčica. Pirjajte zajedno još 5 minuta. Začinite po želji. Gotovo jelo ukrasite bosiljkom i parmezanom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice