Ako ste cijeli dan proveli na poslu i želite nešto ukusno, ali brzo, pripremite pečeni batat s kuminom i umakom od grčkog jogurta. Ova kombinacija funkcionira kao zasebno jelo, gotovo za manje od pola sata. Možete dodati i nekoliko kapi soka limete, koji će se dobro sljubiti s ostalim okusima. Dobar tek!

Pečeni batat s grčkim jogurtom

Sastojci:

1 veliki batata
1 žličica mljevenog kumina
Za umak od jogurta:
100 g grčkog jogurta
4 listića mente
papar, sol

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Batat operite, prerežite popola pa ga pet minuta krčkajte u proključaloj slanoj vodi. Ocijedite krumpir, dobro ga posolite i popaprite, pospite kuminom pa svaku polovicu zamotajte u aluminijsku foliju i stavite ga direktno na rešetku u pećnici. Pustite da se peče 10-ak minuta pa provjerite je li mekan.

U međuvremenu sitno nasjeckajte mentu, pomiješajte je s grčkim jogurtom i dobro začinite. Polovice pečenog batata nadjenite pripremljenim nadjevom od grčkog jogurta.