Pečeno pile s mlincima tradicionalan je svečani ručak, ali često se priprema i nedjeljom tijekom cijele godine. Kad vam dosadi uobičajen način pripreme cijelog pileta u pećnici, pripremite zapečeno kremasto pileće bijelo meso s mlincima preliven umakom od vrhnja i sira, jelokoja se prilično brzo priprema.

Saznajte kako jednostavno napraviti domaće mlince s jajima.

Sastojci

  • 500 g mlinaca
  • 1 kocka za juhu
  • 500 ml vode
  • 600 g pilećeg filea
  • biljni začin
  • papar, sol
  • peršin
  • 500 ml neutralnog vrhnja
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 250 g ribanog sira

Recept za zapečenu piletinu s mlincima

15:10
Korak 1

Poparite mlince

Kocku za juhu pomiješajte s vrućom vodom. Mlince izlomite, pa ih prelijte juhom. Ocijedite ih nakon nekoliko minuta.

15:10
Korak 2

Popržite

Piletinu narežite i popržite, začinite solju i paprom po želji.

15:11
Korak 3

Prokuhajte umak

 Slatko vrhnje malo prokuhajte s povrćem.

15:12
Korak 4

Prelijte umakom

U tepsiju ili vatrostalnu posudu posložite red mlinaca, pa umak pa sir i na kraju piletinu. Ponoviti postupak još jednom i na kraju preliti kiselim vrhnjem i posipati sirom. 

15:14
Korak 5

Pecite

Pecite dok se sir ne zapeče.

Postupak pogledajte u videu: