Pečeno pile s mlincima tradicionalan je svečani ručak, ali često se priprema i nedjeljom tijekom cijele godine. Kad vam dosadi uobičajen način pripreme cijelog pileta u pećnici, pripremite zapečeno kremasto pileće bijelo meso s mlincima preliven umakom od vrhnja i sira, jelokoja se prilično brzo priprema.
Sastojci
- 500 g mlinaca
- 1 kocka za juhu
- 500 ml vode
- 600 g pilećeg filea
- biljni začin
- papar, sol
- peršin
- 500 ml neutralnog vrhnja
- 100 ml kiselog vrhnja
- 250 g ribanog sira
Recept za zapečenu piletinu s mlincima
Poparite mlince
Kocku za juhu pomiješajte s vrućom vodom. Mlince izlomite, pa ih prelijte juhom. Ocijedite ih nakon nekoliko minuta.
Popržite
Piletinu narežite i popržite, začinite solju i paprom po želji.
Prokuhajte umak
Slatko vrhnje malo prokuhajte s povrćem.
Prelijte umakom
U tepsiju ili vatrostalnu posudu posložite red mlinaca, pa umak pa sir i na kraju piletinu. Ponoviti postupak još jednom i na kraju preliti kiselim vrhnjem i posipati sirom.
Pecite
Pecite dok se sir ne zapeče.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice