Kad vam dosade pileći batci, predlažemo da isprobate pureće batke koji se pripremaju slično. Pureće meso može ispasti suho, ali uz dobru marinadu, i pečeno u pećnici, ispast će sočno i ukusno.
S portala StvarUkusa prenosimo recept za pureće batke u umaku s pivom.
Sastojci
2 pureća batka, oko 1 kg
700 g mladog krumpira
Za marinadu:
3 žlice soja umaka
3 žlice ulja
1 žlica biljnog začina
sol, crni papar
Za umak s pivom:
50 ml piva
50 g maslaca
Recept za pureće batke u pivu
Operite
Pureće batke prvo dobro operite i osušite.
Napravite marinadu
Pomiješajte sve sastojke i dobro promiješate.
Ostavite da odstoje
Marinadom obilno premažite batke i ostavite da odstoje sat vremena.
Pripremite krumpir
Krumpir dobro operite bez guljenja i krupno narežite. Stavite malo biljnog ulja i biljnog začina u zdjelu, dodajte krumpir, posolite po želji i dobro promiješajte.
Dodajte pivo
Po dnu tepsije rasporedite krumpire i na njih stavite marinirane pureće batke. Dodajte maslac i ulijte pivo.
Pecite
Pleh stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko sat i pol. Batke okrećite svakih pola sata kako bi bilo sočno i ravnomjerno pečeno sa svih strana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice