Kad vam dosade pileći batci, predlažemo da isprobate pureće batke koji se pripremaju slično. Pureće meso može ispasti suho, ali uz dobru marinadu, i pečeno u pećnici, ispast će sočno i ukusno. 

S portala StvarUkusa prenosimo recept za pureće batke u umaku s pivom.

Sastojci

2 pureća batka, oko 1 kg

700 g mladog krumpira

Za marinadu:

3 žlice soja umaka
3 žlice ulja
1 žlica biljnog začina
sol, crni papar

Za umak s pivom:

50 ml piva
50 g maslaca

Recept za pureće batke u pivu

10:20
Korak 1

Operite

Pureće batke prvo dobro operite i osušite.

10:24
Korak 2

Napravite marinadu

Pomiješajte sve sastojke i dobro promiješate. 

10:25
Korak 3

Ostavite da odstoje

Marinadom obilno premažite batke i ostavite da odstoje sat vremena.

Recept za pureće batke s krumpirom u pivu
Shutterstock 

10:25
Korak 4

Pripremite krumpir

Krumpir dobro operite bez guljenja i krupno narežite. Stavite malo biljnog ulja i biljnog začina u zdjelu, dodajte krumpir, posolite po želji i dobro promiješajte.

10:27
Korak 5

Dodajte pivo

Po dnu tepsije rasporedite krumpire i na njih stavite marinirane pureće batke. Dodajte maslac i ulijte pivo. 

10:27
Korak 6

Pecite

Pleh stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite oko sat i pol. Batke okrećite svakih pola sata kako bi bilo sočno i ravnomjerno pečeno sa svih strana.