Piletina je praktično i pristupačno meso koje se brzo i jednostavno priprema, a za brzi ručak najbolje je ispeći pileća prsa te dodati vrhnje za kuhanje ili pak pasiranu rajčicu. Donosimo vam brzi recept za piletinu s rižom u umaku od rajčica koja je gotova za pola sata.
Sastojci
- 500 g riže
- 500 g pilećih prsa
- 200 ml pasirane rajčice
- 50 g maslaca
- ulje
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
Recept za piletinu s rižom u umaku od rajčica
Popržite
Piletinu narežite na komadiće i popržite na malo ulja.
Pirjajte
Izvadite meso, pa u istoj tavi prodinstajte luk i češnjak. Dodajte rižu i kada postane staklasta ulijte čašu vode i posolite po ukusu. Kuhajte 20-30 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu
Kad tekućina ispari dodajte piletinu, još začina po ukusu i pasiranu rajčicu. Stalno miješajte i dolijevajte vruću vodu ili temeljac. Kad je riža gotova, dodajte maslac, promiješajte i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave