Kuhani složenac s krumpirom i ribom najčešće se sprema s nešto skupljim bakalarom, ali mi vam donosimo recept za oslić s krumpirom. Ova zamjena će sigurno biti nešto jeftinija. Količine možete prilagoditi sebi, jednako kao i začine.

Sastojci:

pola kilograma fileta oslića
pola kilograma krumpira (ili više po želji)
tri žlice maslinova ulja
decilitar bijelog vina
češnjak
pola limuna
sol i papar
peršin
lovorov list

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite na ploške, a češnjak narežite na tanke kolutiće ili sitne komadiće. Svaki file oslića narežite na dva ili tri komada. Ploške krumpira zamastite s maslinovim uljem, dodajte soli i papra i složite u širi lonac. Na vrh posložite ribu i dodajte vode toliko da prekrije krumpir i dio ribe te vino.

Dodajte još malo maslinova ulja, češnjak, peršin i lovorov list. Preko ribe prelijete limunov sok. Nakon što jelo prokuha, kuhajte oko pola sata na lagano u poklopljenoj posudi. Po potrebi jelu za vrijeme kuhanja dolijte vode.

izvor: Mirovina.hr