Za pripremu tjestenine s inćunima trebat će vam sedam sastojaka, uključujući začine, i 20-ak minuta. Drugim riječima, ovo je idealan obrok za radni tjedan, kada je kuhanje teže uklopiti u dnevni raspored.
Preporučujemo da upotrijebite špagete, ali dobar su izbor i linguini i široki rezanci.
Sastojci:
450 g špageta
4 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
60 g inćuna
120 g krušnih mrvica
60 g svježeg peršina
papar
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju, a zatim ju ocijedite. Češnjak ogulite i protisnite, a inćune usitnite. Na tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Ubacite protisnuti češnjak i narezane inćune. Pržite dvije minute stalno miješajući.
Dodajte krušne mrvice, promiješajte i ugasite vatru. Umiješajte peršin i papar po ukusu. Prelijte vrući umak po tjestenini i lagano promiješajte. Po želji dodajte malo parmezana i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice