Što kuhati za vikend? Ako ste se pitali, donosimo vam dva sjajna recepta. Naši prijedlozi za vikend ručak su alfredo tjestenina s piletinom i juneći gulaš.
Recept za tjesteninu alfredo
Sastojci:
2 pileća filea
1 luk
1 režanj češnjaka
30 g maslaca
250 ml neutralnog vrhnja
1 žlica škroba
100 g tvrdog sira
250 g špageta
začini
Priprema:
Pileći file narežite na trakice ili medaljone, prelijte ih uljem, posolite, popaprite i pospite mljevenom crvenom paprikom. Meso popržite na tavi. U drugoj posudi zagrijte ulje pa propržite sitno sjeckani luk i dodajte maslac i nasjeckani češnjak. Promiješajte pa dodajte škrob i vrhnje za kuhanje.
Začinite po želji i sve dobro promiješajte pa pirjajte dok se umak malo ne zgusne. Dodajte špagete koje ste prethodno skuhali i procijedili te jednu šeflju vode u kojoj su se kuhali. Promiješajte, pa pospite naribanim sirom i ponovno promiješajte. Dodajte meso.
Recept za juneći gulaš
Sastojci:
900 g junetine
450 g krumpira
1/2 glavice luka
5 češnja češnjaka
2 šalice vode
1 kocka za goveđu juhu
2 šalice vruće vode
1 žličica slatke mljevene paprike
1/2 žličice mljevenog kima
1 šalica pasirane rajčice
2 žlice kukuruznog škroba
1/4 šalice vrhnja za kuhanje
1 žličica soli
1 žličica papra
Priprema:
Narežite junetinu za gulaš, pa je popržite u tavi na ulju na srednjoj temperaturi. Pržite junetinu s obje strane dok ne promijeni boju, oko 6-7 minuta. Posolite, dodajte nasjeckani luk i pirjajte dok luk ne postane proziran. Dodajte češnjak, papriku, kumin i papar te promiješajte.
Pustite da se gulaš kuha nekoliko minuta, a zatim dodajte umak od rajčice. Goveđu kocku za juhu otopite u vrućoj vodi, pa temeljac dodajte u gulaš. Dodajte vodu i promiješajte.
Poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 1-1,5 sat. Izvadite junetinu pa dodajte očišćen i narezan krumpir. Krumpir mora biti potpuno potopljen pa po potrebi dolijte malo vode. Poklopite i pustite da se gulaš kuha oko 25 minuta. U međuvremenu pomiješajte vrhnje za kuhanje i kukuruzni škrob pa dodajte krumpiru. Promiješajte, ostavite gulaš da lagano kuha još minutu pa dodajte junetinu. Kuhajte gulaš još nekoliko minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice