Miris i okus sočno pečene piletine je nedoljiv. Ali kako ne bi morali čekati vrijeme potrebno za ispeči pile u pećnici imamo odličnu ideju - piletinu pečenu u woku. Za pripremu sočnih komada mesa za zdrav ručak važno je marinirati meso te ga poslužiti uz svježe narezano povrće. I naravno, začinite po želji i uživajte.
Piletina iz woka poslužena na salati
Sastojci:
400 g pilećih prsa
500 g salate (zelena salata i rikula)
1 mrkva
½ avokada
pola naranče
žlica meda
žlica senfa
sok jednog limuna
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Piletinu narežite na trakice, začinite s malo soli i paprom te marinirajte 15 minuta u mješavini senfa i meda. Zagrijte wok s malo maslinova ulja te dodajte piletinu. Kako bi meso ostalo sočno, pecite na jakoj vatri nekoliko minuta kako bi se pore mesa zatvorile, potom smanjite vatru i pecite petnaestak minuta na srednje jakoj vatri.
U međuvremenu na tanjuru složite zelenu salatu narezanu na trakice, rikulu, tanko narezanu mrkvu, ploškice avokada i naranče (kojoj ste skinuli kožicu). Gotovu piletinu dodajte na povrće te prelijte umakom koji se lako priprema od žlice senfa, meda i limunova soka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice