Nakon ljeta i uživanja u morskoj ribi, predlažemo vam riječnu ribu, potočnu ili jezersku pastrvu. Pastrva je jedna od najukusnijih i pristupačnih riba, a dobar je izvor esencijalnih ulja, uključujući omega-3 masne kiseline. Bogata je proteinima, fosforom, selenom, vitaminima B12, B6, niacinom i pantotenskom kiselinom te vitaminima A i B1.

Donosimo vam recept za filete pastrve s hrskavim krekerima i bademima. Poslužite uz prilog po želji, krumpir, gljive ili povrće.

Recept za hrskavu pastrvu s bademima

Recept za hrskavu pastrvu s bademima
Shutterstock 

Sastojci:

4 fileta pastrve od 200 g

100 g krekera

50 g listića badema

3 žlice maslaca

2 žlice soka od limuna

sol, papar

Priprema:

Krekere smrvite pa u mrvice uvaljajte ribu s obje strane. Rastopite maslac i na srednjoj vatri popržite ribu. U tavu stavite bademe i hrskavo ih popržite te nakapajte limunovim sokom. Prelijte pržene filete pastrve i po želji posolite i popaprite.