Nakon ljeta i uživanja u morskoj ribi, predlažemo vam riječnu ribu, potočnu ili jezersku pastrvu. Pastrva je jedna od najukusnijih i pristupačnih riba, a dobar je izvor esencijalnih ulja, uključujući omega-3 masne kiseline. Bogata je proteinima, fosforom, selenom, vitaminima B12, B6, niacinom i pantotenskom kiselinom te vitaminima A i B1.
Donosimo vam recept za filete pastrve s hrskavim krekerima i bademima. Poslužite uz prilog po želji, krumpir, gljive ili povrće.
Recept za hrskavu pastrvu s bademima
Sastojci:
4 fileta pastrve od 200 g
100 g krekera
50 g listića badema
3 žlice maslaca
2 žlice soka od limuna
sol, papar
Priprema:
Krekere smrvite pa u mrvice uvaljajte ribu s obje strane. Rastopite maslac i na srednjoj vatri popržite ribu. U tavu stavite bademe i hrskavo ih popržite te nakapajte limunovim sokom. Prelijte pržene filete pastrve i po želji posolite i popaprite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice