Palačinke su omiljen desert mnogima, ali jeste li ikad probali slanu verziju? Slane palačinke su slične slatkima, ali su punjene slanim dodacima. Za vas smo pronašli recept za slane palačinke punjene sa puno vrsta povrća i sirom. Možete ih jesti za doručak, laganiji ručak ili bogatu večeru.
Sastojci:
- 1 poriluk
- 200 g kupusa
- 2 mrkve
- 100 g kukuruza
- 500 g mljevenog mesa
- 1 luk
- ulje
- 8 palačinki
- 100 ml povrtnog temeljca
- 200 g kiselog vrhnja
- 50 g gaude
- sol i papar
Priprema:
Operite i očistite povrće. Poriluk narežite na kolutiće, kupus na trakice, mrkvu na kockice. Luk sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje pa propirjajte meso s lukom. Dodajte mrkvu i kupus, podlijte juhom i kuhajte još nekoliko minuta. Zatim umiješajte kukuruz i poriluk, posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Premažite palačinke s malo vrhnja pa nadjenite pripremljenom mješavnimo. Smotajte ih i posložite u nauljanu vatroslavnu posudu. Prelijte palačinke razmućenim vrhnjem, pospite naribanim sirom i pecite dok na površoini ne odbiju zlatnožutu boju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice