Kad ne znate što jesti za večeru, a kod kuće imate jaja, jogurt i neku salamu, kulen ili slaninu i ajvar, pripremite ovaj jednostavni složenac koji se peče u pećnici malo više od pola sata. Recept smo pronašli na YouTube kanalu Emily's Kitchen, ali za nadjev možete koristiti što želite, možete dodati salame, sir i začine po želji. 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 80 ml ulja
  • 2,5 čaše brašna (čaša je 200 ml)
  • prašak za pecivo 10 g
  • pola žličice soli
  • ajvar
  • origano
  • šunka, kulen, salama po želji
  • sir
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Izmiksajte jaja, dodajte jogurt, ulje, sol i brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u tepsiju. Pomiješajte ajvar, ulje, origano i dodajte u smjesu. Posložite kulen, šunku ili salamu po želji, sir i ostale sastojke i pecite na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

Pripremu pogledajte u videu: