Kad ne znate što jesti za večeru, a kod kuće imate jaja, jogurt i neku salamu, kulen ili slaninu i ajvar, pripremite ovaj jednostavni složenac koji se peče u pećnici malo više od pola sata. Recept smo pronašli na YouTube kanalu Emily's Kitchen, ali za nadjev možete koristiti što želite, možete dodati salame, sir i začine po želji.
Sastojci:
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 80 ml ulja
- 2,5 čaše brašna (čaša je 200 ml)
- prašak za pecivo 10 g
- pola žličice soli
- ajvar
- origano
- šunka, kulen, salama po želji
- sir
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema:
Izmiksajte jaja, dodajte jogurt, ulje, sol i brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u tepsiju. Pomiješajte ajvar, ulje, origano i dodajte u smjesu. Posložite kulen, šunku ili salamu po želji, sir i ostale sastojke i pecite na 200 stupnjeva oko 35 minuta.
Pripremu pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice