Donosimo vam ideju za ukusan obrok iz jedne posude koji se lako prilagođava vašem ukusu, ali i sadržaju u hladnjaku, jelo koje nastaje redanjem sezonskog povrća, ukusnog sira i različitog mesa, a zapečeno u pećnici poziva na mini gozbu.

Pikantni složenac od krumpira i mozzarelle
Sastojci:
1 kg krumpira
1 kugla mozzarelle
2 grančice ružmarina
1 češanj češnjaka
4 jaja
100 ml mlijeka
150 g šunke sitno narezane
sol i papar
1 rajčica
2 žlice naribanog parmezana

Priprema:
Operite krumpir te ga kuhajte otprilike 20 minuta u kori. Ocijedite mozzarellu i narežite je na ploške. Rajčicu operite, očistite i izrežite na ploške. Oplahnite ružmarin pa skinite iglice. Oljuštite i protisnite češnjak. Jaja razmutite s mlijekom, usitnjenim češnjakom, polovicom kockica šunke i ružmarinom. Smjesu posolite i popaprite, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Kuhani krumpir ogulite i narežite na ploške. Zajedno s rajčicom i mozzarellom poput crijepa poslažite u namašćeni kalup. Prelijte smjesom od mlijeka i jaja pa pospite preostalim kockicama šunke i parmezanom. Složenac pecite u zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta i ukrasite svježim začinskim biljem. Poslužite uz svježu salatu.