Sponsored byPodravka
Sastojci:
- 1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
- 250g svježih repova kozica
- 1 režanj češnjaka
- 50ml suhog bijelog vina
- sok pola limuna
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
Skuhajte Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom uz povremeno miješanje. Vaša tjestenina bit će gotova za samo 10 minuta što će vam biti dovoljno da pripremite kozice.
Za pripremu kozica, malo maslinovog ulja zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjecani češnjak, a kad češnjak postane aromatičan dodajte kozice. Kozice pecite dvije, tri minute na svakoj strani. Podlijte ih s bijelim vinom te malo pojačajte vatru. Kad je alkohol iz vina ishlapio, ugasite vatru i dodajte sol, svježe mljeveni papar i sok od pola limuna.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom podijelite u dva tanjura, dodajte pola kozica svakoj porciji i uživajte u ovom savršenom ljetnom obroku uz čašu bijelog vina.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice