Sastojci:

  • 1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
  • 250g svježih repova kozica
  • 1 režanj češnjaka
  • 50ml suhog bijelog vina
  • sok pola limuna
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

Skuhajte Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom uz povremeno miješanje. Vaša tjestenina bit će gotova za samo 10 minuta što će vam biti dovoljno da pripremite kozice.

Za pripremu kozica, malo maslinovog ulja zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjecani češnjak, a kad češnjak postane aromatičan dodajte kozice. Kozice pecite dvije, tri minute na svakoj strani. Podlijte ih s bijelim vinom te malo pojačajte vatru. Kad je alkohol iz vina ishlapio, ugasite vatru i dodajte sol, svježe mljeveni papar i sok od pola limuna.

Posluživanje:

Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom podijelite u dva tanjura, dodajte pola kozica svakoj porciji i uživajte u ovom savršenom ljetnom obroku uz čašu bijelog vina.