Ako nemate vremena za pripremu domaćih njoka, ovaj put poslužit će i kupovni. Njoke nije potrebno kuhati u vreloj vodi već ih samo ubaciti na tavu i peći deset minuta dok ne dobiju zlatnu boju i lijepu hrskavu koricu. Hrskavi njoki odlično se slažu s ljetnom kombinacijom rajčice, balzamičnog ocata i ulja.

Salatu pospite s malo parmezana, pecorina, dodajte ricotta sir ili pak fetu. Dodajte i svježe začinsko bilje poput peršina, bosiljka, timijana ili korijandera.

Hrskavi njoki na salatu

Sastojci:
5 žlica maslinovog ulja
500 g svježih njoka
400 g rajčice
1 glavica ljubičastog luka
2 žlice balzamičnog octa
1 žličica soli
papar
svježi peršin
svježi bosiljak

Priprema:

Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte dvije žlice maslinovog ulja. Dodajte njoke u tavu i pažljivo razdvojite one koji su se zalijepili. Pržite deset minuta, često miješajući, dok ne poprime zlatnu boju. U međuvremenu operite rajčice. Ako koristite cherry rajčice prerežite ih na pola, a ako koristite veće narežite ih na četvrtine ili na komade veličine zalogaja. Luk očistite i narežite na polumjesece. Stavite rajčice i luk u veliku zdjelu za posluživanje pa dodajte balzamični ocat, jednu žličicu soli i papra po ukusu te promiješajte.

Njoke dodajte u salatu, prelijte ostatkom maslinovog ulja, promiješajte i pospite peršinom i bosiljkom. Po želji dodajte i sir pa poslužite.