Sponsored byPodravka
Sastojci:
- 1 vrećica Talianetta tjestenine Carbonara
- 50g krušnih mrvica
- 20g naribanog parmezana
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- ½ žličice češnjaka u granulama
- sol i mljeveni crni papar
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 180°C.
Dok se pećnica zagrijava, skuhajte Talianetta tjesteninu Carbonara prema uputama na vrećici i pripremite posip. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, krušne mrvice, naribani parmezan, mljevenu slatku papriku, češnjak u granulama, sol i mljeveni crni papar. U vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali maslinovim uljem, ravnomjerno rasporedite tjesteninu i na kraju dodajte posip od parmezana i mljevene slatke paprike koji ste prethodno pripremili.
Pecite na 180 °C oko 15 minuta ili dok gornji sloj ne poprimi zlatnu boju i postane hrskav.
Posluživanje:
Zapečenu Talianetta tjesteninu Carbonara servirajte uz malo nasjeckanog svježeg peršina i poslužite uz čašu bijelog vina.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice