Ljeti je najbolje jesti lagana jela, a nema ništa bolje od kremastog rižota s morskim kozicama i porilukom. Uživajte u morskim aromama kozica koje se tope u ustima. Postepeno pratite recept i pustite da se arome same pretvore u idealan ljetni rižoto koji će vas osvojiti nakon prvog zalogaja.
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 500 g kozica
- 1 poriluk
- 2 žličice senfa
- 200 g riže
- 375 ml pilećeg temeljca
- 125 ml bijelog vina
- 300 ml vrhnja za kuhanje
- 1 žlica peršina
Priprema:
Zagrijte 20 g maslaca i maslinovo ulje u tavi. U prokuhajte kozice na 2-3 minute dok ne porumene izvadite ih na tanjur. Smanjite vatru na srednju i dodajte maslinovog ulja. Prokuhajte poriluk narezan na tanke ploške dok ne omekša. Dodajte senf, rižu, temeljac i vino i vrhnje. Kuhajte povremeno miješajući oko 10 minuta. Dodajte kozice unutra preko riže, maknite s vatre i dodajte preostali maslac.
Izvor: taste
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice