Za vaš današnji ručak pronašli smo recept za zasitan i ukusan ručak od ragua od kobasica u kremastoj palenti s parmezanom. Ovo jelo je bogatog okusa i aromatičnog mirisa zbog puno začina koji se koriste u pripremi. Pripremite ovaj ukusan ragu u kojem će uživati cijela vaša obitelj.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 500 g kobasica
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- sušene papričice
- 1 žlica timijana
- 2 žlice paste od rajčice
- 400 g graha
- 400 g popeta rajčice
- bosiljak
Palenta:
- 475 ml mlijeka
- 125 g palente
- 50 g maslaca
- 30 g ribanog parmezana
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kobasice narezane na kolutiće. Kuhajte, lomeći kobasice drvenom kuhačom. Dodajte luk, kuhajte miješajući 5 minuta. Dodajte češnjak, čili, timijan i pastu. Kuhajte.
Dodajte grah, rajčicu i 100 ml vode. Začinite paprom, pričekajte dok ne zakipi. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne zagusne.
U međuvremenu napravite kremastu palentu. Pomiješajte mlijeko i 2 šalice hladne vode. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. Postupno dodavajte palentu, neprestano miješajući, dok se ne sjedini. Smanjite temeperaturu na srednju. Kuhajte uz stalno miješanje 2 minute. Maknite s vatre. Umiješajte maslac i parmezan. Posolite i popaprite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice