Ovi zalogaji od mljevene piletine ili puretine odlično pašu uz špagete i umak od rajčice, a možete ih poslužiti i uz pire krumpir ili uz pečeno povrće.
Sastojke pomiješajte u zdjeli, začine prilagodite sebi po ukusu, oblikujte mesne okruglice i ispecite ih u pećnici. Ne zaboravite uz njih servirati i veliku zdjelu sezonske salate.
Sastojci:
450 g mljevene piletine ili puretine
1 jaje
50 g krušnih mrvica
40 g naribanog parmezana
2 žlice maslinovog ulja
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice luka u prahu
½ žličice soli
¼ žličice papra
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Sve sastojke pomiješajte u zdjeli te oblikujte male kuglice. Trebali bi ih dobiti otprilike 30 komada, poslažite na papir za pečenje i stavite u pećnicu na 25 do 30 minuta.
Poslužite uz prilog i salatu po izboru.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice