Za pripremu ukusnog ručka ponekad ne treba više od 20 minuta, a topla i mirisna tjestenina uvijek je dobra ideja. Zato donosimo recept koji veliča jednostavnost talijanske kuhinje a moguće ga je pripremiti u svako doba godine. Penne, mozzarella i rajčice, zaokruženi s aromatičnim bosiljkom i maslinovim uljem, za pripremu ne traže kulinarsko umijeće već malo dobre volje. Mi smo za pripremu odabrali penne, vi odaberite vrstu tjestenine po vašoj volji. Uslast!
Penne s rajčicama i mozzarellom
Sastojci:
50 ml maslinova ulja
600 g mini rajčica (ili oguljenih rajčica iz limenke)
1 vezica svježeg bosiljka
sol
grubo mljeveni šareni papar
1 mala čili papričica
200 g malih kuglica mozzarelle
300 g tjestenine penne
Priprema:
U loncu zagrijte ulje, dodajte narezane rajčice i veći dio nasjeckanog bosiljka pa kuhajte otprilike 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte vrhnje pa kuhajte još 5 minuta. Posolite i popaprite po želji te dodajte sjeckanu čili papričicu. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju tako da bude al dente, a zatim je stavite u vrući umak. Dodajte kuglice mozzarelle, lagano promiješajte i pospite sitno sjeckanim bosiljkom. Jelo odmah poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice