Ovaj kolač je jednostavan za izradu jer ne zahtijeva miješanje maslaca i šećera i odvojenog dodavanja jaja, već samo sve sastojke trebate staviti u multipraktik. Nakon što izlijete smjesu u pripremljeni kalup, ostatak će posla odraditi pećnica. 

Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite uz čašu ledenog čaja. U slast!

Kolač s borovnicama bez glutena

Sastojci:

200 g šećera
120 g maslaca sobne temperature
2 žlice limunovog soka
3 jaja
150 g bademovog brašna
80 g palente
30 g gustina
½ žličice praška za pecivo bez glutena
190 g grčkog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g borovnica

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno i rubove kalupa za tart premažite maslacem. Stavite sve sastojke osim borovnica u multipraktik i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izlijte smjesu u kalup i zagladite vrh. Ravnomjerno rasporedite borovnice po vrhu te ih s vrhom noža lagano utisnite u smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 45 minuta, sve dok kolač ne dobije zlatnu boju.

Izvadite iz pećnice i pričekajte s rezanjem dok se ne ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite sa žličicom grčkog jogurta.