Ovaj kolač je jednostavan za izradu jer ne zahtijeva miješanje maslaca i šećera i odvojenog dodavanja jaja, već samo sve sastojke trebate staviti u multipraktik. Nakon što izlijete smjesu u pripremljeni kalup, ostatak će posla odraditi pećnica.
Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite uz čašu ledenog čaja. U slast!
Kolač s borovnicama bez glutena
Sastojci:
200 g šećera
120 g maslaca sobne temperature
2 žlice limunovog soka
3 jaja
150 g bademovog brašna
80 g palente
30 g gustina
½ žličice praška za pecivo bez glutena
190 g grčkog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g borovnica
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Dno i rubove kalupa za tart premažite maslacem. Stavite sve sastojke osim borovnica u multipraktik i blendajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izlijte smjesu u kalup i zagladite vrh. Ravnomjerno rasporedite borovnice po vrhu te ih s vrhom noža lagano utisnite u smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 45 minuta, sve dok kolač ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i pričekajte s rezanjem dok se ne ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite sa žličicom grčkog jogurta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice