• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Pripremite njoke s vrganjima 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        Pripremite njoke s vrganjima

        01.02.2023 08:15
        01.02.2023 08:15
        0

        Ovo se jelo može pripremiti od svježih ali i sušenih vrganja

         njoki gljive Izvor: Shutterstock

        Priprema domaćih njoka svojevrsna je umjetnost koja se temelji na vještini odabira vrste krumpira do pripreme tijesta i oblikovanja njoka. U priči o njokima zanimljivo je znati kako se njoki mogu pripremati od kuhanih krumpira, brašna i jaja, ali i od semoline i žumanjka te da se tako pripremljeni nazivaju Gnocchi alla Romana. Njoki od kuhanog špinata i sira ricotte odlično su jelo i recept potražite guglajući pojam gnudi.

        Recepti s njokima u kojima se iskreno uživa su brojni. A jedna od najomiljenijih kombinacija jela s njokima je ona s gljivama, i to vrganjima. Bez obzira što su vrganji dostupni samo u dijelu godine za ovaj je recept moguće koristiti svježe ali i sušene vrganje. Ukoliko ne baratate vještinom valjanja njoka a ljubitelj ste tanjura s ovom vrstom tjestenine, ne brinite, za pripremu recepta jela koje nas uvijek nanovo oduševi dovoljno je pripremiti domaće kupovne njoke.

        Njoki s vrganjima

        Sastojci:
        15 g sušenih gljiva
        4 žlice maslinovog ulja
        1 manji luk, nasjeckan
        2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
        500 g svježih njoka
        parmezan, svježe naribani
        sol, papar

        Priprema:
        U malo tople vode namočite sušene vrganje. U većoj tavi zagrijte malo ulja. Dodajte namočene gljive (sačuvajte vodu od namakanja) te uz povremeno miješanje lagano pirjajte. Dodajte nasjeckani luk i češnjak, nastavite pirjati. Po potrebi podlijevajte s malo vode od namakanja gljiva. U međuvremenu zavrijte vodu te prema uputama skuhajte njoke. Pripremljene gljive prebacite iz tave na tanjur. Kuhane njoke ocijedite (sačuvajte malo vode od kuhanja) te ubacite u tavu u kojoj ste pripremali gljive te lagano pirjejte dok ne poprime zlatnu boju. Dodajte malo maslinovog ulja, sol i papar. Umiješajte pripremljene gljive, sve dobro povežite. Ukoliko umak nije dovoljno sočan dodajte malo vode od kuhanja njoka. Škrobna voda će umaku dati na kremoznosti. Gotovo jelo rasporedite u tanjure te po želji začinite sa svježe naribanim parmezanom.

        Tagovi

        njoki vrganji gljive

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        gotovo za tren

        | 29. Mar 2023.

        Odlična salata s tjesteninom i povrćem

        shutterstock_1794278917.jpg
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

        Varivo od kvinoje i povrća
        0

        brzi ručak

        | 23. Mar 2023.

        Hrskavi losos iz pećnice gotov za 20 minuta

        Losos u panko mrvicama
        0

        ekstra hrskavo!

        | 13. Mar 2023.

        Preukusna pileća krilca s limunom

        Pečena pileća krilca s limunom
        0

        može li bolje?

        | 07. Mar 2023.

        Nemojte propustiti recept za tjesteninu s patlidžanom

        Pasta alla Norma
        0

        ručak za pet

        | 02. Mar 2023.

        Salata sa slanutkom - brz i hranjiv obrok

        Salata sa slanutkom i kozjim sirom
        0

        brza opcija

        | 27. Feb 2023.

        Kelj je zvijezda ovog jela s tjesteninom!

         Tjestenina s keljom i parmezanom
        0

        brzinska opcija

        | 22. Feb 2023.

        Tjestenina u preukusnom zelenom umaku

         shutterstock_1647475885.jpg
        0

        Morate isprobati!

        | 20. Feb 2023.

        Najkremastiji rižoto - za obožavatelje sira

         Rižoto s parmezanom
        0

        Najpopularnije

         pohano meso
        0

        POKUŠAJTE I OVAKO

        | 06. Feb 2022.

        Pohamo, ali u pećnici

         brie sir
        0

        PRIČA O SIRU

        | 06. Feb 2022.

        Što je BRIE sir i kako ga poslužiti? Imamo odlične ideje

         Varivo od kvinoje i povrća
        0

        na žlicu

        | 23. Mar 2023.

        Varivo od kvinoje kojem ćete teško odoljeti

         shutterstock_1239647632.jpg
        0

        za svečani ručak

        | 19. Oct 2022.

        Pečene prokulice - prilog koji će zasjeniti dobar komad mesa

         Njoki u umaku s piletinom i gljivama
        0

        Glavno jelo

        | 04. Jun 2022.

        Kremasti njoki s piletinom - ručak iz jedne tave

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.