Zanima vas kakve veze ima pojam caprese, koji vežemo uz odličnu caprese salatu, a koja u talijanskoj jednostavnosti godi nepcima spojem sočnih rajčica, mozzarelle, aceto balsamica, maslinovog ulja, listića bosiljka s - piletinom? Ova kombinacija piletini će pružiti mediteranski doživljaj, zahvaljujući bogatstvu okusa, a ovo je jelo odličan odabir u svako doba godine ali posebno u ljetnim mjesecima u kojima dospijevaju domaće rajčice, zato ne odolijevajte već uvrstite “Chicken Caprese” u redovne obiteljske jelovnike. Savjet više, osim domaćih klasičnih rajčica dobrodošle su i mini rajčice koje smo uvrstili u recept koji donosimo.

Piletina caprese

Sastojci:
500 g pilećih prsa
500 g mini rajčica
4 kriške mozzarelle
2 režnja češnjaka
malo maslinovog ulja
listići bosiljka
Sol i papar

Priprema:
Pileća prsa oštrim nožem oblikujte u četiri fileta. Svaki komad posolite i poparite. Ostavite da odstoje koju minutu. Za to vrijeme ugrijte tavu te dodajte malo maslinovog ulja. Pecite pileće filete na umjereno jakoj vatri tako da sa svake strane poprime zlatnu boju. Pečene izvadite iz tave, odložite i poklopite kako ne bi gubili na toplini. U međuvremenu nasjeckajte češnjak a mini rajčice prepolovite. Ukoliko koristite velike rajčice operite ih, očistite i nasjeckajte na manje komade. Na tavi s preostalim uljem pirjajte češnjak te potom i rajčice. Kušajte, po želji dodajte malo soli. Dodajte listiće bosiljka te pečenu piletinu, te nakon što se sve zagrije na svaki komad piletine dodajte krišku mozzarelle. Poklopite. Pirjjate toliko duga koliko je potrebno da se sir rastopi. Ukoliko volite aceto balsamico začinite s par kapi jelo posluženo na tanjure. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

Savjet više - ukoliko vam ostane komad mesa od ručka pripremite sendvič! Nadjenite ga i rajčicama!