Rajčica, čili i tjestenina savršen su spoj, to je neupitno. Pustite da se sastojci kratko krčkaju, pomiješajte gusti umak s tjesteninom i za kraj naribajte malo parmezana. I to je to!

Ovaj obrok bit će spreman za serviranje za 20-ak minuta, a uz to je i cjenovno vrlo pristupačan. Želimo vam dobar tek!

Ljutkasta tjestenina s rajčicom

Sastojci:

  • 400 g tjestenine (penne)
  • 500 g sjeckanih rajčica iz konzerve
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 mala čilija
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • naribani parmezan

Priprema:

  1. Čili operite, očistite od sjemenki pa ga sitno nasjeckajte.
  2. Ogulite češnjak i također ga sitno nasjeckajte.
  3. Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavici. Dodajte čili i češnjak, pričekajte minutu da otpuste okuse.
  4. Ubacite bosiljak i miješajte dok listovi ne povenu.
  5. Dodajte rajčicu, dobro promiješajte pa kuhajte otprilike 10 minuta na laganoj vatri.
  6. Kad se umak zgusne, posolite i popaprite po ukusu.
  7. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  8. Umiješajte tjesteninu u pripremljeni umak, rasporedite na tanjure i pospite je naribanim parmezanom. Poslužite odmah!