Visoke ljetne temperature i nisu poticajne za kuhanje, te dugo stajanje uz vrući lonac. Ali jesti se mora, a ponekad i usred ljeta nema do jela na žlicu. Zato predlažemo varivo koje se priprema od sezonskog povrća, a za čiju pripremu ne treba puno vremena. Količine povrća ovise o tome za koliko ljudi kuhate te o tome kojeg povrća više volite u tanjuru.
Brzo ljetno varivo
Sastojci: 40 dag krumpira, dva luka, dvije tikvice, pelati, sol, papar, povrtni ili pileći temeljac, malo svježeg timijana i lovora
Priprema: Pirjajte luk na malo maslinova ulja i dodajte krumpir narezan na kockice. Dodajte temeljac i kuhajte dok se krumpir ne počne raspadati. Ako volite gusta variva, možete krumpir usitniti štapnim mikserom. Potom dodajte na kockice narezane tikvice i pelate, začinite. Kuhajte još desetak minuta. Po želji dodajte sol, papar te par kapi maslinovog ulja. Poslužite uz svježi kruh t epo želji uz malo mladog luka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice