Krem juha od mrkve je savršen izbor za sve koji traže zdrav i ukusan obrok. Ova bogata i kremasta juha ne samo da je jednostavna za pripremu, već je puna hranjivih tvari. Ovaj recept je savršen za one koji žele brz, zdrav i ukusan obrok.
Sastojci:
- ulje
- 1 luk
- 1 štapić celra
- 3 češnja češnjaka
- 1 kg mrkve
- 1,5 l temeljca
- pola vezice timijana
- 1 žlica suncekretovih sjemenki
- 1 žlica peršina
- 1,5 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
Zagrijte ulje u loncu, luk i celer narežite i popržite koju minutu. Dodajte češnjak i potom mrkvu, temeljac i timijan. Zatim začinite još po želji i pustite da prokuha. Spustite na laganoj vatri i kuhajte 25 minuta.
Izvadite timijan iz tave i bacite ga, miksajte juhu sa stapnim mikserom dok ne postane glatko. Umiješajte vrhnje i začinite po želji, na vrh stavite krutone i pokapajte s maslinovim uljem.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice