Varivo od leće je lagana povrtna juha koja nikad nije bila ukusnija i jednostavnija. Leća može biti odlična zamijena za crveno meso, a pomaže u regulaciji šećera i snižava kolersterol. U samo nekoliko jednostavnih koraka pripremite juhu koja će napuniti vaše tijelo energijom i snagom za cijeli dan. Poigrajte se začinima i od klasičnog variva od leće napravite pravu rapsodiju okusa.
Sastojci:
- 0,5 kg leće
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 2 dl pasirana rajčica
- sol i papar
Priprema:
Kuhajte leću nekoliko minuta nakon što voda zakipi, a zatim vodu bacite. Na malo maslinovog ulja stavite nasjeckani luk. Kad porumeni dodajte naribanu mrkvu.
Nakon par minuta dodajte kuhanu leću i zalijte vodom da bude potopljena. Pusitite da tako kuha desetak minuta pa dodajte krumpir narezan na kockice, sitno nasjeckani češnjak i pasiranu rajčicu te začine. Kuhajte dok leća i krumpir ne omekšaju.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice