Kad vam se ne jede mesno jelo, ova pita s povrćem i sirom ukusna je zamjena. Jako se brzo i jednostavno priprema, a trebaju vam jeftini sastojci.
Sastojci:
1 luk
1 mrkva
1 paprika
1 tikvica
100 g tvrdog sira
3 jaja
250 ml mlijeka
50 ml ulja
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
Priprema:
U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk pa kad omekša dodajte mrkvu i još kratko pržite. Zatim dodajte papriku narezanu na trakice, a nakon 5 minuta dodajte nasjeckane tikvice. Promiješajte pa posolite i popaprite i opet promiješajte. Gotovo povrće izlijte u vatrostalnu posudu. Umutite jaja sa mlijekom i uljem pa posolite i popaprite pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiješajte, pa prelijte preko povrća, a zatim pospite naribanim sirom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 35 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice