Ljubitelji pita s mesom, krumpirom ili sirom oduševit će jednostavnost ovog recepta. Naime, za pripremu bureka ne morate ni paliti pećnicu nego ga možete ispeći u tavi.

Recept za burek u tavi

Sastojci:

  • 1/2 pakiranja gotovih kora
  • 2 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml ulja
  • sir, meso, dodaci po želji
  • začini po želji

Priprema:

Namašćen pleh prekrijte jednom cijelom korom. Stavite jaja, mlijeko i ulje u staklenku, zatvorite i dobro protresite. Ovim nadjevom poprskajte prvu koru, pa poredajte još četiri natrgane kore. 

Na njih stavite nadjev od jaja i mlijeka, pa sir ili meso, i dodatke koje želite. Zatim odozgo presavinite još 2,3 kore, preko nadjeva od jaja, i mlijeka, preklopite krajeve (kao na videu).

Cijeli postupak pogledajte u videu:

Pokrijte poklopcem i stavite na umjerenu vatru desetak minuta pa okrenite još 5 minuta. Još bolja opcija je ako imate vremena ostaviti ga u hladnjaku da malo odstoji prije rezanja ili čak preko noći.

Nakon 15 minuta burek je gotov, izvana hrskav, iznutra mekan i sočan.