Tijesto od krumpira nije samo za njoke i knedle, naime, od njega možete napraviti najfinije kiflice

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 250 g kuhanog krumpira
  • 250 ml mlijeka
  • 160 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 120 ml vode
  • 2 jaja
  • 1 vrećica suhog kvasca
shutterstock_1445185376.jpg
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte mlijeko neprestano miješajući dok se ne počnu stvarati mjehurići oko stijenki lonca. Mlijeku dodajte pire krumpir, maslac, šećer i sol. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i otope. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.

Kvasac pomiješajte s toplom vodom, pustite da se aktivira nekoliko minuta, zatim kvasac i razmućena jaja ulijte u smjesu krumpira i mlijeka i sve dobro promiješajte.

Dodajte pola brašna, zamijesite tijesto i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga dodajte preostalo brašno i zamijesite tijesto koje treba biti ljepljivo.

Tijesto podijelite na dva dijela, pa svaki dio razvaljajte što tanje i izrežite na jednake trokute. Od svakog trokuta napravite rolicu tako da je zarolate od šire strane prema vrhu. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte krpom i ostavite pola sata. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15 minuta.