Uz pečenu janjetinu, svinjetinu ili pečenu gusku na blagdanskom stolu kao prilog ukusan je pečeni mladi krumpir. Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je svoje trikove za savršeno pečeni krumpir, a s YouTube kanala Mama Boi's Kitchen donosimo recept za predivno začinjen mladi krumpir crvenom paprikom, mekan iznutra, a s hrskavom koricom izvana.

Sastojci:

450 g mladog krumpira
1 žličica mljevene paprike
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca

Priprema:

Mladi krumpir prerežite na pola, pa kuhajte još 10 minuta nakon što provrije. Krompir procijediti, posoliti, popapriti i posuti mljevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Izliti u pleh i okrenuti na ravnu stranu. Prelijte otopljenim maslacem i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenja, nakon 10 minuta krumpire okrenite i zapecite do kraja.

Postupak pogledajte u videu