Uz pečenu janjetinu, svinjetinu ili pečenu gusku na blagdanskom stolu kao prilog ukusan je pečeni mladi krumpir. Slavni kuhar Jamie Oliver otkrio je svoje trikove za savršeno pečeni krumpir, a s YouTube kanala Mama Boi's Kitchen donosimo recept za predivno začinjen mladi krumpir crvenom paprikom, mekan iznutra, a s hrskavom koricom izvana.
Sastojci:
450 g mladog krumpira
1 žličica mljevene paprike
sol i papar
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice maslaca
Priprema:
Mladi krumpir prerežite na pola, pa kuhajte još 10 minuta nakon što provrije. Krompir procijediti, posoliti, popapriti i posuti mljevenom paprikom. Prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Izliti u pleh i okrenuti na ravnu stranu. Prelijte otopljenim maslacem i pecite na 200°C oko 20 minuta. Na pola pečenja, nakon 10 minuta krumpire okrenite i zapecite do kraja.
Postupak pogledajte u videu
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice