Šopska salata je bogata i ukusna te je često pravimo za ručak. Krastavci, paprike, rajčica, luk i slani sir kombinacija su koja paše uz gotovo svako mesno jelo.
Priprema je jednostavna, a u nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
3 rajčice
2 svježa krastavca
2 paprike
150 g slanog sira/fete
1 ljubičasti luk
maslinovo ulje
vinski ocat
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
1. Operite i narežite povrće
Papriku, rajčicu i krastavce narežite na kockice jednake veličine. Luk narežite na kolutove i sitne kockice.
2. Dobro začinite salatu
Sve sastojke stavite u duboku zdjelu. Začinite ju tako da u nju stavite sol, papar, maslinovo ulje, malo octa i peršina.
Nemojte presoliti salatu zato što je sir koji ćete na nju naribati dosta slan. Dobro ohladite salatu prije sljedećeg koraka.
3. Naribajte slani sir
Naribajte slani sir po odabiru ili feta sir i pomiješajte ga sa salatom.
izvor: index.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice