Gazpacho je hladna juha od sirovog izmiksanog povrća, koja je podrijtelom iz Španjolske. Idealna je kao obrok tijekom ljetnih dana, a za pripremu jedino što vam je potrebno je blender u koji morate ubaciti sve namirnice. Pronašli smo recept slavne kuharice MartheStewart za gazpacho od žutih rajčica ibreskvi aromatiziranih bosiljkom.
Sastojci:
- 3 velike žute ili narančaste rajčice
- šaka bosiljka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice octa
- sol i papar
- pola krastavca
- 1 manja žuta paprika
- 1 luk
- 1 breskva
- maslinovo ulje
Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješajte nasjeckane rajčice, bosiljak, češnjak i ocat i poslote. Pokrijte i stavite u hladnjak na sat vremena. Izvadite i uklonite bosiljak. Povrće ubacite u blender i miksajte dok ne postane pjenasto. Začinite po želji. Za serviranje juhe koristite listiće bosiljka i maslinvovo ulje.
Izvor: Martha Stewart
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice