Sataraš je ukusan i lagan ljetni prilog od dinstanog povrća koje će vas oduševiti svojim okusom dinstane paprike i slatke rajčice. Možete ga poslužiti kao predjelo ili prilog uz glavno jelo.
Sastojci:
- 3 žlice ulja
- 1 luk
- 3 paprike babure
- 3 velike rajčice
- 1 češanj češnjaka
- pola žličice sušenog origana
- 60 ml vode
- 1 žličica sitno nasjeckanog peršina
Priprema:
Stavite tavu na vatru i zagrijte ulje, crveni luk i papriku narezanu na trakice. Pržite 5-8 minuta uz povremeno miješanje. Jednu rajčicu narežite, a druge dvije nasjeckajte sitno. Dodajte ga u tavu, zajedno sa sušenim origanom. Promiješajte i dinstajte oko 5 minuta. Zalijte vodom, nastavite kuhati. Većina vode će ispariti, začinite solju i paprom. Maknite s vatre u po satarašu prospite peršin.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice