Sataraš je lagani povrtni prilog za koji vam treba osnovno povrće i par začina. Najpopularnije je na području Balkana, a sigurno ga se sjećate iz djetinjstva. Isprobajte ovo jelo koje mirisom i okusom vraća u dane djetinjstva.
Sastojci:
- 5 paprika
- 4 rajčice
- 2 tikvice
- 1 luk
- ulje
- 200 ml vode
- sol i papar
Priprema:
Tikvice prvo očistite pa ih narežite na kolutove, malo posolite i ostavite da se ocijede. Luk sitno nasjeckajte, pa ga dinstajte dok ne omekša. Rajčicu i papriku narežite na kockice, pa dodajte u tavu s lukom. Začinite po želji i sve prijajte dok povrće ne omekša i ne ispari višak tekućine. Po potrebi dodajte još začina po ukusu. Po želji po vrhu pospite sitno nasjeckani peršinom i sataraš poslužite dok je topao.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice